16 april 2021

Vissen

Hengelsport voor ouderen iets voor u?

Vanuit de Commissie Dierenaangelegenheden van de Wijkraad Mierlo – Hout is het initiatief genomen om de visvijver bij “Houtsdonk” nieuw leven in te blazen.

Dank zij de inzet van de gemeente is de vissteiger opgeknapt en ziet de omgeving van de vijver er weer prachtig uit. Ook het bruggetje naar de steiger wordt zo aangepast, dat ook minder valide vissers er gebruik van kunnen maken.

Ook hebben we contact opgenomen met Hengelsportvereniging “de Maasvissers” om te kijken of zij organisatorisch iets willen betekenen. Van het een kwam het ander en zoals het er nu uitziet, komt de vijver onder de hoede van de vereniging, zodat er toezicht is en alles goed wordt bijgehouden.

Naast deze praktische zaken hebben we ook gesproken over mogelijke activiteiten. Eén van de ideeën is om ouderen, die soms hun hele leven lang gevist hebben en dit nu niet meer kunnen, in staat te stellen om een middag in de week te vissen.

Indien nodig, halen we u op en brengen u weer thuis. Geen visuitrusting meer, dan wordt ervoor gezorgd. Op de visplek staan de vrijwilligers van de vereniging klaar om u te helpen. Kortom vanuit “de Maasvissers” en “Kansrijk Mierlo – Hout” doen we ons uiterste best om u een zorgeloze, gezellige vismiddag te bezorgen.

Heeft u belangstelling, dan kunt u zich opgeven via voorzitter@wijkraadmierlohout.nl of via info@kansrijkmierlohout.nl.

Graag uw naam, adres en telefoonnummer vermelden, dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. U kunt ook een briefje met uw gegevens in de brievenbus van wijkhuis de Geseldonk stoppen.