29 oktober 2020

Koffie met een tablet

EEN DIGITALE ERVARING RIJKER MET KOFFIE MET EEN TABLET

Om goed mee te kunnen in onze (digitale) samenleving, heb je tegenwoordig een smartphone, computer of tablet nodig. En… kennis over hoe dit werkt. Door de corona-crisis is het duidelijk geworden dat deze digitale mogelijkheden handig en soms zelfs noodzakelijk zijn.

De KBO-leden gaven aan hierover meer te willen weten. Er wordt verwacht dat mensen informatie opzoeken op een website, weten hoe hun DigiD werkt en dat zij gaan videobellen met kinderen, maar ook met de huisarts.

De afgelopen maanden is er een mooie samenwerking ontstaan tussen :

KBO Helmond ,  De  gemeente Helmond,  de Bibliotheek Helmond Peel en afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA.
Samen bedachten zij speciaal voor oudere inwoners het project ‘Koffie met een tablet, een digitale ervaring rijker’.

Koffie met een tablet’ is een serie bijeenkomsten waarbij 55-plussers iedere maand kennismaken met een nieuw digitaal thema. 

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit vier locaties. En voor KBO-leden is deelnemen gratis. Er zijn al enkele proefbijeenkomsten geweest en de deelnemers waren enthousiast. Het project zou in november van start gaan. Door de maatregelen kan dit nu nog niet doorgaan. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We hopen in januari te kunnen starten. In het KONTAKT van december krijgt  u meer informatie over dit project.