4 april 2022

Helmonds Goud

In het tv-programma Helmonds Goud deze week: veranderde woonwensen van mensen die ouder worden, de tip van Jibb en de expositie ‘Iedereen mag er zijn’.

 

In de Pannehoeve is op 30 maart de expositie ‘Iedereen mag er zijn’ geopend. Deze expositie is in 2017 gemaakt door fotograaf Karin Jonkers en journalist Eric Alink en bestaat uit een portrettenserie met bijhorende verhalen van mensen uit de LHBTQ+ gemeenschap. De expositie geeft stof tot nadenken én nodigt uit om in gesprek met elkaar te gaan.

 

Met de jaren veranderen de woonwensen en de mogelijkheden om zelfstandig te blijven wonen. Als je ouder wordt komt er een moment waarop het thuis blijven wonen lastiger wordt. Aanpassingen in de woning zijn soms nodig, evenals het inhuren van extra hulp of thuiszorg. Els van Daal van KBO Brabant gaf een lezing over woongeluk, waarin ze schetst waar ouderen de komende vijftien jaar mee te maken krijgen. Deze lezing is de eerste van een cyclus die de KBO St. Lucia voor alle ouderen in Helmond organiseert.

 

En ook deze week is er weer een tip van Jibb om zo gezond mogelijk door het leven te gaan.

 

Helmonds Goud is dagelijks te zien, van maandag t/m zaterdag 10.00 uur / 14.00 uur / 18.00 uur / 19.00 uur Ziggo kanaal 36 KPN kanaal 1429 Breedband Helmond kanaal 130 TriNed kanaal 503 Plinq IP tv zender 559 Plinq TV kanaal 741 T-Mobile kanaal 768 of

 

https://www.youtube.com/watch?v=PGHfh9qDaLo