12 februari 2022

Koffie met Tablet boosterprik

Koffie met een Tablet

Onder de naam Koffie met een Tablet, een digitale ervaring rijker,  is een serie bijeenkomsten gepland, speciaal voor de wat oudere inwoners.  In gezelschap en mét een kop koffie.

Thema maart 2022: Boosterprik toevoegen aan coronacheckapp

Nieuwe vaccinaties, zoals de boosterprik, worden niet automatisch in de coronacheckapp opgehaald. De QR code van de vorige prikken vervalt na het halen van de booster.  Daarom moet je na elke vaccinatie je vaccinatiegegevens opnieuw ophalen door in te loggen met DigiD.

Tijdens deze bijeenkomst van koffie met een tablet helpen we graag om de QR actueel te maken.

Daarnaast vertellen we ook over het gebruik van de DigiD in het algemeen.
Hoe kun je zaken met de overheid snel en makkelijk via internet regelen? Vaak is hiervoor een DigiD nodig. Maar wat is nu eigenlijk een DigiD?

De uitleg wordt, op begrijpelijke wijze, gegeven door een medewerkster van Bibliotheek Helmond of de KBO

Interesse? Op het moment van schrijven zijn we nog druk in gesprek met de verschillende locaties om nieuwe data te prikken.
Binnenkort zullen de precieze data en locaties worden gecommuniceerd via de website van de Bibliotheek Helmond-Peel www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet .
Of terug te lezen zijn in weekblad de Loop

Kies een datum die jou het beste schikt. Wel is aanmelden nodig, dat kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet  of telefonisch (bibliotheek: 0492-522220) en secretaris Kring Helmond (06-22616134). Er kunnen in elke ruimte een beperkt aantal mensen terecht.

 

Koffie met een tablet

Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen de KBO Kring Helmond, de gemeente Helmond, de Bibliotheek Helmond-Peel en afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA.

Samen bedachten zij dit project, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale onderwerpen waar je iedereen dagelijks over hoort, zoals WhatsApp, Apps, DigiD, online boodschappen doen, Youtube en nog zoveel meer.  Zowel voor mensen die een smartphone of tablet hebben, als voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen zien hoe het werkt. De bijeenkomsten zijn gratis voor iedereen!

Andere digitale vragen?

Iedereen met digitale vragen kan bellen naar het digitale spreekuur bij de Bibliotheek Helmond, op maandag en vrijdag van 13.30-15.00 uur en op zaterdag van 11.00-12.30 uur.  (0492 52 22 20).

Er is ook een landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord worden (0800 1508).  Beide services zijn gratis voor iedereen.