12 april 2022

Digitale deursloten

Veiliger wonen door digitale deursloten in Helmondse woonzorgcentra

Ieder jaar zijn vele ouderen het slachtoffer van een inbraak, doordat een sleutelkluisje bij de voordeur wordt opengebroken. Om de veiligheid en het veiligheidsgevoel te vergroten introduceren Helmondse woningcorporaties en zorgpartijen Savant Zorg en de Zorgboog een systeem voor digitale sloten. In woonzorgcentra waar veel ouderen wonen en zorg aan huis krijgen worden op de centrale toegangsdeuren digitale sloten geplaatst. Dit is veiliger én makkelijker voor de zorgmedewerkers. “Het geeft rust en veiligheid voor ons allemaal”, aldus een zorgmedewerker die gebruik maakt van Telelock. De bewoner bepaalt zelf wie er toegang heeft tot zijn woning.

Vanaf april 2022 kan nu iedereen in Helmond die zorg aan huis ontvangt met korting een digitaal slot laten plaatsen op zijn eigen voordeur. De gemeente Helmond vergoedt de helft van de installatiekosten van het slot (een bijdrage van € 40,-). Die vergoeding is voor iedereen die zelfstandig woont en zorg ontvangt van Savant Zorg, de Zorgboog, of een andere erkende zorginstelling of via aantoonbaar mantelzorg. Bewoners hoeven alleen het slot aan te schaffen via Telelock en de financiële bijdrage wordt vervolgens automatisch verrekend via de factuur.

Vraag een digitaal slot aan op www.telelock.nl/gemeentehelmond

Via deze website van Telelock vraagt u een digitale slot aan. Ook vindt u hier meer informatie over de voordelen van een digitaal slot. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Telelock via telefoonnummer 085 – 4017932. Na het aanvragen van een digitaal slot, maakt Telelock met u een afspraak om het digitale slot bij u thuis te installeren.

De kosten voor het huren van een digitaal slot bedragen 15 euro per maand

In dit maandelijkse bedrag zit de huur van het digitale slot, het onderhoud en de administratie. De gemeente Helmond vergoedt de helft van de installatiekosten (40 euro). Hiervoor hoeft u niets te doen, dit wordt verrekend in de factuur van Telelock. Er is ook een mogelijkheid om een digitaal slot aan te schaffen, dit kost 575 euro.

Langer en veiliger zelfstandig wonen dankzij digitale deursloten

Ieder jaar zijn vele ouderen het slachtoffer van een inbraak, doordat een sleutelkluisje met reservesleutel bij de voordeur wordt opengebroken. Dit geeft schade, overlast en vooral gevoelens van onrust en onveiligheid. Door het plaatsen van een digitaal slot zijn onveilige sleutelkastjes niet meer nodig. De financiële bijdrage loopt tot en met 31 maart 2023, daarna bekijkt de gemeente of de periode wordt verlengd. Kijk ook op www.helmond.nl/slimmesloten voor meer informatie.